Ξεκινούν οι πωλήσεις της ηλεκτρικής Jaguar I-Pace | okoursaros

Ξεκινούν οι πωλήσεις της ηλεκτρικής Jaguar I-Pace

Μοιράσου το άρθρο:

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της βρετανικής μάρκας είναι ένα μεσαίου μεγέθους SUV με μήκος 4,682 μέτρα.

Με κόστος που στις ευρωπαϊκές αγορές θα βρίσκεται περίπου στη σφαίρα των 70.000 ευρώ, ξεκίνησε από την 1η Μαρτίου η διάθεση της νέας αμιγώς ηλεκτρικής Jaguar I-Pace. Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της βρετανικής μάρκας είναι ένα μεσαίου μεγέθους SUV με μήκος 4,682 μέτρα.

Η δυναμική του σχεδίαση ανταποκρίνεται στα δεδομένα της σειράς των μοντέλων Ε και F Pace τα οποία συνθέτουν τη γκάμα των SUV της Jaguar. Ταυτόχρονα, η I-Pace εξασφαλίζει μεγάλους χώρους για πέντε επιβάτες και όγκο για τις αποσκευές 656 λίτρων. Σύμφωνα με την Jaguar,το εσωτερικό είναι πιο άνετο από αυτό μιας Porsche Cayenne.

Η άριστη εκμετάλλευση των χώρων έγινε δυνατή χάρη στη φιλοξενία όλης της συστοιχίας των μπαταριών στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Αυτό έχει ένα ακόμα πολύ θετικό αποτέλεσμα, τη συγκέντρωση του κέντρου βάρους πολύ χαμηλά και την κατανομή του ιδανικά, σε ποσοστό 50:50 στον εμπρός και πίσω άξονα αντίστοιχα.

Για την κίνηση της I-Pace φροντίζουν δύο ηλεκτρικοί κινητήρες, ένας στον εμπρός και ένας στον πίσω άξονα, που εξασφαλίζουν μετάδοση σε όλους τους τροχούς. Η ισχύς τους είναι 400 ίπποι και η ροπή τους 696 Nm, άμεσα διαθέσιμα από την πρώτη στροφή λειτουργίας τους. Αυτό σημαίνει ότι η I-Pace έχει εντυπωσιακές επιταχύνσεις και πράγματι, καθώς πιάνει την ταχύτητα των 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 4,5 δλ.

Χάρη στην τεράστια συστοιχία των μπαταριών, με χωρητικότητα 90 KWh, το μοντέλο έχει μέγιστη αυτονομία κίνησης 475 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό κύκλο μετρήσεων WLTP. Η φόρτιση έως το 80% του μέγιστης χωρητικότητας των μπαταριών μπορεί να γίνει σε περίπου 10 ώρες σε οικιακό φορτιστή 7 Kw, σε μια ώρα και 25 λεπτά σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος 50 KW ή σε λιγότερο από μια ώρα σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος 100 Kw.

Το αυτοκίνητο, εκτός από πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, διαθέτει και ορισμένα πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως τη δυνατότητα ρύθμισης της επιθυμητής θερμοκρασίας του εσωτερικού τις πολύ κρύες ή της ζεστές μέρες εξ αποστάσεως, μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη. Αυτό βοηθάει να επιτυγχάνεται η σωστή θερμοκρασία του εσωτερικού όσο το αυτοκίνητο είναι στην πρίζα, με αποτέλεσμα να διασώζεται σημαντικό ποσοστό ενέργειας στις μπαταρίες για την κίνηση.

Για την κορυφαία άνεση των επιβατών φροντίζει επίσης μια πνευματική ανάρτηση με ρύθμιση ύψους, η οποία εδράζεται σε γόνατα εμπρός και άξονα πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Οι διαθέσιμοι τροχοί έχουν διάμετρο από 18 έως και 22 ίντσες, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού.

Η Jaguar μπαίνει πρώτη στην κούρσα του ανταγωνισμού των πολυτελών ηλεκτρικών SUV, στον οποίο πρωτοπόρος είναι η Tesla με το Model X, ενώ έπονται Audi και η Mercedes, που επίσης έχουν ανακοινώσει την παρουσίαση ηλεκτρικών SUV το 2019 και το 2018, συγκεκριμένα τα Ε-Tron και EQ-C αντίστοιχα.

Πηγή

shares