Οι Τούρκοι κατασκευάζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις απέναντι από τα Ίμια [εικόνες-βίντεο] | okoursaros

Οι Τούρκοι κατασκευάζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις απέναντι από τα Ίμια [εικόνες-βίντεο]

Μοιράσου το άρθρο:

Τι υποστηρίζει ο τουρκικός τύπος.

Εκτενή δημοσιεύματα αλλά και βίντεο για την κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων απέναντι από τα Ίμια, στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό) της Τουρκίας, φιλοξενούν μεγάλα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας. Την αποκάλυψη έκανε το πρωί της Τετάρτης η εφημερίδα Cumhuriyet, κι ενώ η ελληνοτουρκική ένταση για το επεισόδιο στα Ίμια παραμένει αμείωτη. Ακολούθησε δημοσίευμα της Milliyet που προσθέτει φωτογραφικό υλικό και βίντεο – ντοκουμέντο με τα τουρκικά πλοία που «προστατεύουν» το σημείο κατασκευής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Cumhuriyet που δημοσιεύθηκαν το πρωί, οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις κατασκευάζονται στο νησί Cavus. Η εφημερίδα δημοσίευσε και φωτορεπορτάζ με εκσκαφείς στην παραλία Gumusluk.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρεται στο «περιστατικό έντασης στην περιοχή των Ιμίων, μεταξύ τουρκικών και ελληνικών στρατιωτικών πλοίων», το οποίο συνδέει με την κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων κοντά στα Ίμια.

Σημειώνει, δε, ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών εκσκαφής σκάφος της ακτοφυλακής βρισκόταν ακριβώς απέναντι από το νησί.

Την κίνηση του σκάφους παρουσιάζει σε βίντεο – ντοκουμέντο, αναφερόμενη στο ίδιο θέμα, η ηλεκτρονική έκδοση της Milliyet. Όπως σημειώνει, στο ίδιο σημείο οι Τούρκοι σκοπεύουν να χτίσουν παρατηρητήριο, κίνηση η οποία θα χρησιμεύσει για την προστασία και τον έλεγχο των ελληνικών κινήσεων.

Mε κόκκινη επισήμανση τα Ιμια. Με μαύρη/άσπρη επισήμανση η νησίδα Τσαβούς, όπου οι Τούρκοι χτίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις:

Σύμφωνα με τη χιλιομετρική απόσταση που δίνει η Google, τα Ίμια απέχουν από την Τσαβούς 4,26 χλμ. (2,65 μίλια).

shares