Ρεβίθια γιαχνί με λουκάνικο | okoursaros

Ρεβίθια γιαχνί με λουκάνικο

Μοιράσου το άρθρο:

Υπέροχο και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 μικρό χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε φέτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 χούφτα τυρί τριμμένο κασέρι
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 3 ξερά κρεμμύδια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια

Εκτέλεση

  • Από το προηγούμενο βράδυ βάζετε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν και την επομένη τα στραγγίζετε.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια.
  • Ρίχνετε τα ρεβίθια, τα ντοματάκια, το λουκάνικο, τον πελτέ, τον άνηθο και αλατοπίπερο και νερό μέχρι να καλυφθούν τα ρεβίθια καλά.
  • Βράζετε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το λάδι τους για 60 λεπτά.
  • Στο τέλος πασπαλίζετε αν θέλετε με κασέρι και σερβίρετε με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

shares