Έτσι θα είναι η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα [βίντεο]

Τη διαδικασία και τον τρόπο με τον οποίο θα υποβάλονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα παρουσίασε στην ΕΡΤ1 ο φοροτεχνικός Γιώργος Χριστόπουλος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώνουν τον τραπεζικό λογαριασμό IBAN, τηλέφωνο επικοινωνίας και τον ΑΜΚΑ. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο φοροτεχνικός στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» εξηγεί ότι θα πρέπει να υπάρχει αντιστοιχία με τα στοιχεία Ε1 του 2016.

Σε σημείο της αίτησης ζητούνται και τα στοιχεία για τα προστατευόμενα μέλη. Στην περίπτωση των ενήλικων φιλοξενουμένων στο νοικοκυριό πρέπει να ειδοποιηθούν να μπουν στο taxis με τους δικούς τους κωδικούς και να δώσουν τη συναίνεσή τους ώστε να αντληθούν τα στοιχεία τους και να συνυπολογιστεί το εισόδημά τους στο νοικοκυριό. Προσοχή, αν εμφανίζεται ως φιλοξενούμενος άτομο που δεν έχει αληθινά σχέση με το νοικοκυριό, ο αιτών έχει δυνατότητα να τον εξαιρέσει από τον υπολογισμό με το πάτημα ενός κουμπιού.

Στο τέλος της διαδικασίας, η ηλεκτρονική εφαρμογή σου λέει αν πληροίς τα κριτήρια και αν είσαι εν τέλει δικαιούχος. Προσοχή, είναι απαραίτητο ο χρήστης – δικαιούχος να πατήσει το κουμπί της αποδοχής, δηλώνοντας πως αποδέχεται την πίστωση του μερίσματος στον λογαριασμό του. Το σύστημα του υπολογίζει αυτόματα το ακριβές ποσό που δικαιούται.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα υποβάλλονται στο www.koinonikomerisma.gr αμέσως μόλις η πλατφόρμα τεθεί σε διαθεσιμότητα χρήσης.

Δείτε εδώ το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Διαβάστε επίσης:

Προσπάθεια για μείωση των διοδίων στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου δήλωσε ο Χ.Σπίρτζη...
«Μαχαίρι» στα επιδόματα χιλιάδων δικαιούχων - Με… άγριες διαθέσεις επιστρέφουν ο...
Ο Παππάς έθεσε το δίλημμα στη ΝΔ: Να υπερψηφίσει το κοινωνικό μέρισμα
Συμφωνία με τους θεσμούς για τα πρωτογενή πλεονάσματα
Ποιοι μπορούν να πάρουν χρήμα για να στήσουν μικρές τουριστικές επιχειρήσεις
Πότε δεν πληρώνετε φόρο κληρονομιάς
Σήμερα νέα «έξοδος στις αγορές» της Ελλάδας μέσω ανταλλαγής ομολόγων
«Πράσινο» από τις επιτροπές στο νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα
Έρχονται μεταρρυθμίσεις στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και στον υπολογισμό των ΥΚΩ
Στις 30 Νοεμβρίου η πρώτη λοταρία με τις αποδείξεις!
loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.