Έτσι θα είναι η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα [βίντεο]

Τη διαδικασία και τον τρόπο με τον οποίο θα υποβάλονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα παρουσίασε στην ΕΡΤ1 ο φοροτεχνικός Γιώργος Χριστόπουλος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώνουν τον τραπεζικό λογαριασμό IBAN, τηλέφωνο επικοινωνίας και τον ΑΜΚΑ. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο φοροτεχνικός στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» εξηγεί ότι θα πρέπει να υπάρχει αντιστοιχία με τα στοιχεία Ε1 του 2016.

Σε σημείο της αίτησης ζητούνται και τα στοιχεία για τα προστατευόμενα μέλη. Στην περίπτωση των ενήλικων φιλοξενουμένων στο νοικοκυριό πρέπει να ειδοποιηθούν να μπουν στο taxis με τους δικούς τους κωδικούς και να δώσουν τη συναίνεσή τους ώστε να αντληθούν τα στοιχεία τους και να συνυπολογιστεί το εισόδημά τους στο νοικοκυριό. Προσοχή, αν εμφανίζεται ως φιλοξενούμενος άτομο που δεν έχει αληθινά σχέση με το νοικοκυριό, ο αιτών έχει δυνατότητα να τον εξαιρέσει από τον υπολογισμό με το πάτημα ενός κουμπιού.

Στο τέλος της διαδικασίας, η ηλεκτρονική εφαρμογή σου λέει αν πληροίς τα κριτήρια και αν είσαι εν τέλει δικαιούχος. Προσοχή, είναι απαραίτητο ο χρήστης – δικαιούχος να πατήσει το κουμπί της αποδοχής, δηλώνοντας πως αποδέχεται την πίστωση του μερίσματος στον λογαριασμό του. Το σύστημα του υπολογίζει αυτόματα το ακριβές ποσό που δικαιούται.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα υποβάλλονται στο www.koinonikomerisma.gr αμέσως μόλις η πλατφόρμα τεθεί σε διαθεσιμότητα χρήσης.

Δείτε εδώ το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Διαβάστε επίσης:

Froneri Ηellas: Έκλεισε το μεγαλύτερο εργοστάσιο παγωτού στην Ελλάδα
Πόσο ΦΠΑ πληρώνουν οι χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης
Το υπουργείο Οικονομικών βάζει τέλος στο «πάρτι» με τα ΑΦΜ Βουλγαρίας
Κοινωνικό μέρισμα 1.000 ευρώ σε 1 εκατ. ανθρώπους
Πώς θα καταθέσετε πινακίδες στην εφορία και τι φόρους και τέλη θα γλιτώσετε
Σε θετικό κλίμα η συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup
«Κούρεμα» στα πρόστιμα της εφορίας -Οι αλλαγές που έρχονται
Αχτσιόγλου: Αύξηση του κατώτατου μισθού το 2018
Για ποιους έρχεται μειωμένο ρεύμα 30% με ειδικό τιμολόγιο
Διευκρινήσεις για την ηλεκτρονική διεξαγωγή πλειστηριασμών
loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.