Πότε ‘μπαίνει’ το Κοινωνικό Μέρισμα

Ο γ.γ. πρόνοιας δήλωσε πως οριακά σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν αδικίες και επεσήμανε πως αν κάποιος κάνει λάθος στην αίτησή του μπορεί να την ακυρώσει και να υποβάλει νέα αίτηση

Στις 20 με 21 Δεκεμβρίου θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων με τα χρήματα που τους αναλογούν, σύμφωνα με τον γ.γ. κοινωνικής πρόνοιας κ. Δημήτρη Καρέλα.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που διαπιστώνονται κατά τη διάρκεια της υποβολής των αιτήσεων ο κ. Καρέλας είπε ότι για τα λάθη που αφορούν στον ΑΜΚΑ, ή για διορθώσεις που αφορούν στα έτη ασφάλισης, αφορούν στην καταχώρηση λάθος στοιχείων στον ΕΦΚΑ, ενώ για τα λάθη που τυχόν προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις δεν μπορούν να κάνουν κάτι οι δικαιούχοι κατά την υποβολή της αίτησης.

Κατά τη διάρκεια παρέμβασης του στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρώτη Είδηση» ο γ.γ. πρόνοιας  ανέφερε πως οριακά σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν αδικίες και επεσήμανε πως αν κάποιος κάνει λάθος στην αίτησή του μπορεί να την ακυρώσει και να υποβάλει νέα αίτηση.

Ο κ. Καρέλας είπε ότι από σήμερα προστέθηκε και σχετικό κουμπί στην πλατφόρμα για την προσθήκη του νέου τέκνου που γεννήθηκε μέσα στο 2017. Σχετικά με τους φιλοξενούμενους τόνισε ότι πρέπει να μπουν με τα δικά τους στοιχεία στην πλατφόρμα (από δικό τους τερματικό) και αμέσως ειδοποιούνται ότι πρέπει να προβούν στη συναίνεση της δήλωσης και της ορθότητας των στοιχείων με αυτόν που τους φιλοξενεί.

Σχετικά με τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών τόνισε ότι, παρόλο που δεν υποχρεούνται σε υποβολή αίτησης εντούτοις μπορούν —αν το επιθυμούν— να κάνουν την αίτηση και στη συνέχεια θα πάρουν τα χρήματα όχι με τη σύνταξή τους, αλλά όπως και οι λοιποί δικαιούχοι.

Διαβάστε επίσης:

Έσπασαν το φράγμα των 2 δισ. οι τουριστικές εισπράξεις Ιουνίου
Προσπάθεια για μείωση των διοδίων στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου δήλωσε ο Χ.Σπίρτζη...
Τι πρέπει να κάνουν όσοι διαπίστωσαν λάθη στον ΕΝΦΙΑ
Πόσο ΦΠΑ πληρώνουν οι χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος διεκδικεί, από το κράτος, αναδρομικά ύψους 250.000 ευρώ
Στις 30 Νοεμβρίου η πρώτη λοταρία με τις αποδείξεις!
Αχτσιόγλου: Το κοινωνικό μέρισμα καλύπτει περίπου το 32% του πληθυσμού
Κοινωνικό μέρισμα: Πού μπορείτε να υποβάλλεται ερωτήσεις - απορίες
8.171 μόνιμοι μέσω ΑΣΕΠ σε δήμους
Βίζερ: «Τα πράγματα βελτιώθηκαν ανέλπιστα τον τελευταίο χρόνο»
loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.