Πότε ‘μπαίνει’ το Κοινωνικό Μέρισμα

Ο γ.γ. πρόνοιας δήλωσε πως οριακά σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν αδικίες και επεσήμανε πως αν κάποιος κάνει λάθος στην αίτησή του μπορεί να την ακυρώσει και να υποβάλει νέα αίτηση

Στις 20 με 21 Δεκεμβρίου θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων με τα χρήματα που τους αναλογούν, σύμφωνα με τον γ.γ. κοινωνικής πρόνοιας κ. Δημήτρη Καρέλα.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που διαπιστώνονται κατά τη διάρκεια της υποβολής των αιτήσεων ο κ. Καρέλας είπε ότι για τα λάθη που αφορούν στον ΑΜΚΑ, ή για διορθώσεις που αφορούν στα έτη ασφάλισης, αφορούν στην καταχώρηση λάθος στοιχείων στον ΕΦΚΑ, ενώ για τα λάθη που τυχόν προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις δεν μπορούν να κάνουν κάτι οι δικαιούχοι κατά την υποβολή της αίτησης.

Κατά τη διάρκεια παρέμβασης του στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρώτη Είδηση» ο γ.γ. πρόνοιας  ανέφερε πως οριακά σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν αδικίες και επεσήμανε πως αν κάποιος κάνει λάθος στην αίτησή του μπορεί να την ακυρώσει και να υποβάλει νέα αίτηση.

Ο κ. Καρέλας είπε ότι από σήμερα προστέθηκε και σχετικό κουμπί στην πλατφόρμα για την προσθήκη του νέου τέκνου που γεννήθηκε μέσα στο 2017. Σχετικά με τους φιλοξενούμενους τόνισε ότι πρέπει να μπουν με τα δικά τους στοιχεία στην πλατφόρμα (από δικό τους τερματικό) και αμέσως ειδοποιούνται ότι πρέπει να προβούν στη συναίνεση της δήλωσης και της ορθότητας των στοιχείων με αυτόν που τους φιλοξενεί.

Σχετικά με τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών τόνισε ότι, παρόλο που δεν υποχρεούνται σε υποβολή αίτησης εντούτοις μπορούν —αν το επιθυμούν— να κάνουν την αίτηση και στη συνέχεια θα πάρουν τα χρήματα όχι με τη σύνταξή τους, αλλά όπως και οι λοιποί δικαιούχοι.

Διαβάστε επίσης:

Πάνω από 300 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία από την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημά...
Έσπασαν το φράγμα των 2 δισ. οι τουριστικές εισπράξεις Ιουνίου
Η περιστολή δημοσίων δαπανών θα χρηματοδοτήσει τις παροχές στη ΔΕΘ
Μειώνουν τα τέλη κυκλοφορίας στα παλαιά Ι.Χ., τα αυξάνουν στα νεότερα
Froneri Ηellas: Έκλεισε το μεγαλύτερο εργοστάσιο παγωτού στην Ελλάδα
ΟΑΕΔ: Τα τελικά αποτελέσματα και οι πίνακες της κοινωφελούς εργασίας για 3.494 θ...
Τι θα γίνει με τα σπίτια αξίας ως 300.000 και τους e-πλειστηριασμούς
Αμερικανική βοήθεια για το χρέος
Μήνυμα Μοσκοβισί: "Σύντομα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης..."
Κοινωνικό μέρισμα: Πού μπορείτε να υποβάλλεται ερωτήσεις - απορίες
loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.