Στη Eurobank η μεζονέτα που «άνοιξε» τους πλειστηριασμούς

Στη Eurobank κατοχυρώθηκε η μεζονέτα 320 τ.μ που βρίσκεται στην Κηφισιά, η οποία έκανε «ποδαρικό» στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ξεκίνησαν σήμερα, Τετάρτη.

Το τίμημα αγοράς διαμορφώθηκε στα 718.915 ευρώ, που ήταν και η τιμή εκκίνησης, το οποίο καταβλήθηκε από την Eurobank που εκπλειστηρίασε το ακίνητο κυριολεκτικά στο «παρά πέντε».

Όπως διευκρινίζουν στελέχη της τράπεζας, η άρση της αποχής των συμβολαιογράφων το μεσημέρι της Δευτέρας δεν άφηνε περιθώριο στους πλειοδότες να καταθέσουν το 30% της τιμής εκκίνησης τουλάχιστον δύο 24ωρα πριν τη διενέργεια του πλειστηριασμού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπως προβλεπει η διαδικασία.

Έτσι εξηγείται ότι ο πλειστηριασμός για τις πέντε θέσεις στάθμευσης σε υπόγειο πάρκινγκ επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Νέο Ψυχικό, οι οποίες διατέθηκαν με τιμή εκκίνησης τα 9.500 ευρώ έκαστη, κηρύχθηκε άγονος. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω πλειστηριασμός προηγήθηκε της μεζονέτας.

Σύμφωνα με το insider.gr, η οφειλή προέρχεται από στεγαστικό δάνειο ύψους 1.300.000 ευρώ, το οποίο έχει τεθεί σε οριστική καθυστέρηση ήδη από το 2013. Πηγές αναφέρουν ότι η οφειλέτρια –η οποία έχει να καταβάλει δόση από το 2011- συνεχίζει να κατοικεί κανονικά στο ακίνητο, χωρίς να έχει υποστεί μέχρι στιγμής κάποια επίπτωση.

Το εν λόγω ακίνητο επρόκειτο να περιληφθεί στους φυσικούς πλειστηριασμούς αλλά επειδή συνέπεσε με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τελικώς διατέθηκε μέσω της ειδικής πλατφόρμας, καθώς θεωρείται ενδεικτική περίπτωση στρατηγικού κακοπληρωτή. «Υπάρχει έντονη σημειολογία σε αυτόν τον πρώτο πλειστηριασμό», αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι.

*Φωτογραφία Αρχείου/πηγή

Διαβάστε επίσης:

Η Eldorado Gold παραμένει στις Σκουριές
Επίδομα αλληλεγγύης (ΚΕΑ): Αναστολή αιτήσεων για αδήλωτα εισοδήματα
Βαλκανικοί μισθοί, εξαθλιωμένοι συνταξιούχοι - Ο χάρτης της φτωχοποίησης
Πωλούνται δάνεια με έκπτωση 97%!
Πόσο στοίχισαν τα μνημόνια στην Ελλάδα – Τα πρώτα επίσημα νούμερα
Κουρεύτηκε το πρώτο στεγαστικό δάνειο στην Ελλάδα
Αχτσιόγλου: Το κοινωνικό μέρισμα καλύπτει περίπου το 32% του πληθυσμού
Τα 10 βήματα μέχρι τη λήξη του Μνημονίου
Τι ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να σώζονται οι χώρες από χρεοκοπία
«Θερμό» επεισόδιο Τσακαλώτου-Ντράγκι στο Eurogroup για τους ηλεκτρονικούς πλειστ...
loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.