Στη Eurobank η μεζονέτα που «άνοιξε» τους πλειστηριασμούς

Στη Eurobank κατοχυρώθηκε η μεζονέτα 320 τ.μ που βρίσκεται στην Κηφισιά, η οποία έκανε «ποδαρικό» στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ξεκίνησαν σήμερα, Τετάρτη.

Το τίμημα αγοράς διαμορφώθηκε στα 718.915 ευρώ, που ήταν και η τιμή εκκίνησης, το οποίο καταβλήθηκε από την Eurobank που εκπλειστηρίασε το ακίνητο κυριολεκτικά στο «παρά πέντε».

Όπως διευκρινίζουν στελέχη της τράπεζας, η άρση της αποχής των συμβολαιογράφων το μεσημέρι της Δευτέρας δεν άφηνε περιθώριο στους πλειοδότες να καταθέσουν το 30% της τιμής εκκίνησης τουλάχιστον δύο 24ωρα πριν τη διενέργεια του πλειστηριασμού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπως προβλεπει η διαδικασία.

Έτσι εξηγείται ότι ο πλειστηριασμός για τις πέντε θέσεις στάθμευσης σε υπόγειο πάρκινγκ επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Νέο Ψυχικό, οι οποίες διατέθηκαν με τιμή εκκίνησης τα 9.500 ευρώ έκαστη, κηρύχθηκε άγονος. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω πλειστηριασμός προηγήθηκε της μεζονέτας.

Σύμφωνα με το insider.gr, η οφειλή προέρχεται από στεγαστικό δάνειο ύψους 1.300.000 ευρώ, το οποίο έχει τεθεί σε οριστική καθυστέρηση ήδη από το 2013. Πηγές αναφέρουν ότι η οφειλέτρια –η οποία έχει να καταβάλει δόση από το 2011- συνεχίζει να κατοικεί κανονικά στο ακίνητο, χωρίς να έχει υποστεί μέχρι στιγμής κάποια επίπτωση.

Το εν λόγω ακίνητο επρόκειτο να περιληφθεί στους φυσικούς πλειστηριασμούς αλλά επειδή συνέπεσε με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τελικώς διατέθηκε μέσω της ειδικής πλατφόρμας, καθώς θεωρείται ενδεικτική περίπτωση στρατηγικού κακοπληρωτή. «Υπάρχει έντονη σημειολογία σε αυτόν τον πρώτο πλειστηριασμό», αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι.

*Φωτογραφία Αρχείου/πηγή

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΕΔ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις πρόσληψης 1.000 ανέργων
Έκτακτο οικονομικό βοήθημα για παιδιά της Α' Δημοτικού στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδ...
H Ελλάδα βγαίνει από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος
Τι πρέπει να κάνουν όσοι διαπίστωσαν λάθη στον ΕΝΦΙΑ
Froneri Ηellas: Έκλεισε το μεγαλύτερο εργοστάσιο παγωτού στην Ελλάδα
Επτά προγράμματα του ΟΑΕΔ για 81.000 ανέργους
Ποια η μισθολογική διαφορά μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων
ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Υψηλή ανεργία έως το 2030, με τριπλάσια υποαπασχόληση
10 ερωτήσεις και απαντήσεις για το κοινωνικό μέρισμα
Αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί με ένα «κλικ»: Στο σφυρί τα πρώτα ακίνητ...
loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.