Αίγυπτος: Καρχαρίας κατασπάραξε Τσέχο τουρίστα στην Ερυθρά Θάλασσα | okoursaros

Αίγυπτος: Καρχαρίας κατασπάραξε Τσέχο τουρίστα στην Ερυθρά Θάλασσα

Μοιράσου το άρθρο:

Συναγερμός σήμανε στο θέρετρο Μαρσα Αλάμ της Ερυθράς Θάλασσας όταν ένας καρχαρίας επιτέθηκε σ’ έναν Τσέχο τουρίστα και τον κατασπάραξε.

Συναγερμός σήμανε στο θέρετρο Μαρσα Αλάμ στην Αίγυπτο, όταν καρχαρίας επιτέθηκε σε Τσέχο τουρίστα και τον κατασπάραξε, το πρώτο αιματηρό περιστατικό με επίθεση καρχαρία στην Αίγυπτο εδώ και τρία χρόνια, όταν μια Γερμανίδα έχασε τη ζωή της από επίθεση καρχαρία.

Ο Τσέχος τουρίστας παραθέριζε στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό με την οικογένειά, του η οποία έχει επιστρέψει στο μεταξύ συντετριμμένη στην Τσεχία.

Το θύμα κολυμπούσε ανοικτά της ακτής στην Ερυθρά Θάλασσα, όταν δέχθηκε την επίθεση από τον καρχαρία, με τοπικά μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν χαρακτηριστικά ότι η επίθεση ήταν τόσο βίαιη ώστε μόνο ορισμένα κομμάτια από τη σορό του άτυχου τουρίστα, εκβράστηκαν στην ακτή.

Οι αρχές της χώρας ερευνούν το περιστατικό, ενώ εξέδωσαν και προειδοποίηση προς τους τουρίστες να μην κολυμπούν σε βαθιά νερά, καθώς ο κίνδυνος από καρχαρίες είναι σημαντικός.

Το θέρετρο Μάρσα Αλάμ στην Ερυθρά Θάλασσα είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός (Φωτογραφία: ΑΡ)

Η πόλη ελκύει τουρίστες που εξερευνούν τα κοράλια στη θάλασσα, ωστόσο, όποιοι βρίσκονται στην επιφάνεια βαθιών νερών κινδυνεύουν από καρχαρίες, λένε τοπικές πηγές.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Αιγύπτου ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook μια μακάβρια ανακοίνωση, όπου περιέγραφε λεπτομερώς τις συνθήκες της επίθεσης, αλλά στη συνέχεια την διέγραψε, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Αλ Μαλ.

Οι αιγυπτιακές Αρχές αντιδρούν με ιδιαίτερη ευαισθησία σε οτιδήποτε μπορεί να εκληφθεί ως απειλή για την ζωτικής σημασίας για την οικονομία τους τουριστική βιομηχανία, που εμφανίζει φέτος σημάδια ανάκαμψης.

shares