Κηδεύεται ο άτυχος Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος | okoursaros

Κηδεύεται ο άτυχος Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος

Μοιράσου το άρθρο:

Στις 14:00 η κηδεία του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Μορφοβούνι Καρδίτσα. Συγκινεί το κύμα αλληλεγγύης στην οικογένεια του άτυχου πιλότου.

Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα η εξόδιος ακολουθία στο Μορφοβούνι Καρδίτσας. Νωρίτερα, άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας απέδωσε τιμές μπροστά από τη σορό του άτυχου Σμηναγού, η οποία και θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Από νωρίς συγγενείς και φίλοι σπεύδουν να συμπαρασταθούν στην απαρηγόρητη οικογένειά του.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη διακρίβωση των συνθηκών του δυστυχήματος

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων της συντριβής του Mirage-2000-5. Ήδη έχει συσταθεί Επιτροπή για τη διερεύνηση του αεροπορικού δυστυχήματος και ένα από τα πρώτα που εξετάζει είναι το οπτικό υλικό από το δεύτερο Mirage καθώς όλη η πτήση είναι καταγεγραμμένη όχι μόνο στο καταγραφικό σύστημα αλλά και στην κάμερα που υπάρχει στο αεροσκάφος και κοιτά προς τον εξωτερικό χώρο.

«Hμέρα θρήνου για όλη την Ελλάδα και μέρα τιμής για το Σμηναγό Μπαλταδώρο που έχασε τη ζωή του για να υπερασπιστεί την Πατρίδα μας» χαρακτήρισε τη σημερινή ο Βασίλης Κικίλιας. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «την υπέρτατη προσφορά ενός συμπολίτη μας, ενός ανθρώπου που χάρισε το πιο μεγάλο αγαθό, τη ζωή του, για την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας».

shares