Κόλπα για να ανοίξετε ένα βάζο που δεν ανοίγει με τίποτα | okoursaros

Κόλπα για να ανοίξετε ένα βάζο που δεν ανοίγει με τίποτα

Μοιράσου το άρθρο:

Πολλές φορές έχει τύχει να προσπαθούμε να ανοίξουμε το καπάκι ενός βάζου αλλά εκείνο μας ταλαιπωρεί. Πώς μπορούμε λοιπόν να το ανοίξουμε;

Τα βάζα που περιέχουν σάλτσες ή μαρμελάδες ή μέλι ή άλλα γαστρονομικά υλικά και τρόφιμα συνήθως σφραγίζονται σε κενό αέρος. Για να ανοίξουν λοιπόν θα πρέπει να προμηθεύσουμε με αέρα το βάζο. Αυτό γίνεται με διάφορους τρόπους όπως ανασηκώνοντας ελαφρώς το καπάκι με ένα μαχαίρι, ένα ανοιχτήρι ή ένα κουτάλι. Μόλις ακουστεί ο χαρακτηριστικός ήχος του αέρα το καπάκι θα ανοίξει πανεύκολα. Μπορούμε επίσης να χτυπήσουμε με την παλάμη μας τον πάτο του βάζου ώστε να προκαλέσουμε πίεση στο εσωτερικό του βάζου που θα μας βοηθήσει να ανοίξουμε το καπάκι.

Σε περίπτωση που το καπάκι είναι απλώς σφιχτό τότε χρειάζεται μια τραχεία επιφάνεια που θα μας δώσει καλύτερο κράτημα όπως γάντια ή μια πετσέτα.

Τέλος, εάν το καπάκι έχει κολλήσει εξαιτίας του περιεχομένου του τότε βουτάμε το βάζο σε ένα λεκανάκι με ζεστό [όχι καυτό ή βραστό] νερό, το αφήνουμε για δύο λεπτά και προσπαθούμε ξανά. Το πιθανότερο είναι να έχει ξεκολλήσει.

shares