Οριστικά με 14 ομάδες η Super League από τη σεζόν 2019-20 και... βλέπουμε | okoursaros

Οριστικά με 14 ομάδες η Super League από τη σεζόν 2019-20 και… βλέπουμε

Μοιράσου το άρθρο:

Στο διοικητικό συμβούλιο της Super League αποφασίστηκε να γίνει το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 με 14 ομάδες και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής του πρωταθλήματος με 12 ομάδες τη σεζόν 2020-21.

Ουσιαστικά η Super League αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρωταθλήματος με 12 ομάδες, όπως επιθυμεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, αλλά από την άλλη δεν δεσμεύεται για αυτό.

Υπέρ της πρότασης του Υφυπουργού για μείωση σε 12 ομάδες από τη μεθεπόμενη σεζόν τάχθηκαν οκτώ ομάδες και συγκεκριμένα οι: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννενα και Ξάνθη.

Βέβαια για να περάσει μια τέτοια πρόταση απαιτείται η ψήφος των 3/4 των ΠΑΕ, δηλαδή των 12 από τις 16 ομάδες της κατηγορίας. Κάτι που σημαίνει πως η πρόταση του Βασιλειάδη καταψηφίστηκε στο Δ.Σ. της Τετάρτης.

Η πρόταση για τον υποβιβασμό

Αυτό που επίσης συζητήθηκε στο Δ.Σ. της Super League είναι για τον υποβιβασμό και τη μείωση των 16 ομάδων σε 14 να πέσουν μεν τέσσερις ομάδες αλλά όχι όλες απευθείας. Συγκεκριμένα τέθηκε η πρόταση να υποβιβαστούν οι δυο τελευταίες ομάδες, αυτές που θα καταλάβουν την 15η και την 16η θέση και οι ομάδες που θα βρίσκονται στην 13η και την 14η να παίξουν «play out» μπαράζ με τις δυο πρώτες ομάδες της Football League. Κάτι που σημαίνει πως μπορεί ακόμη και να μην ανέβει καμία ομάδα από την Football League.

Βέβαια αυτό είναι κάτι που πιθανότατα δεν θα το δεχθεί η Football League και αναμένεται να έχουμε αρκετές διαφωνίες για τη συγκεκριμένη πρόταση.

Η σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Super League αναφέρει:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League  αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Έγινε ομόφωνα η εγγραφή των νέων Μελών του Συνεταιρισμού, ήτοι των ΠΑΕ Άρης και ΠΑΕ ΟΦΗ.

2/ Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι το Πρωτάθλημα αγων. περιόδου 2018-2019 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 16 ομάδων, το Πρωτάθλημα αγων. περιόδου 2019-2020 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 14 ομάδων και παράλληλα υπήρξε η ομόφωνη δέσμευση ότι για την αγων. περίοδο 2020-2021 θα εξεταστεί η περαιτέρω μείωση σε 12 ή μη των ομάδων, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

shares