Σοβαρό ατύχημα στο Μετρό της Ρώμης - Οι κυλιόμενες σκάλες πέταξαν στην κυριολεξία τον κόσμο [βίντεο] | okoursaros

Σοβαρό ατύχημα στο Μετρό της Ρώμης – Οι κυλιόμενες σκάλες πέταξαν στην κυριολεξία τον κόσμο [βίντεο]

Μοιράσου το άρθρο:

Μία κυλιόμενη σκάλα υπέστη βλάβη στο μετρό της Ρώμης, με αποτέλεσμα αρκετοί οπαδοί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να τραυματιστούν πριν το ματς με την Ρόμα.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και οπαδοί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που πήγαιναν στο στάδιο «Ολίμπικο» της Ρώμης για τον αγώνα της ομάδας τους με την τοπική Ρόμα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, τραυματίστηκαν στις κυλιόμενες σκάλες του σταθμού «Repubblica», στο μετρό της ιταλικής πρωτεύουσας.

Είκοσι άτομα τραυματίσθηκαν από την κατάρρευση κυλιόμενης σκάλας στον σταθμό της Ρώμης Ρεπούμπλικα. Αιτία του τραγικού συμβάντος, η συνεχής πίεση ρώσων φιλάθλων της ομάδας Cska Μόσχας, οι οποίοι πηδούσαν συνεχώς πάνω στην σκάλα.

Ένας τραυματίας είναι σε σοβαρή κατάσταση: υποβλήθηκε σε επέμβαση και του αφαιρέθηκε μέρος του κάτω άκρου. ‘Αλλοι οκτώ πρόκειται να παραμείνουν στο νοσοκομείο ενώ οι υπόλοιποι θα πάρουν άμεσα εξιτήριο. Στην κεντρική πλατεία της Ρώμης έσπευσαν ασθενοφόρα και πυροσβέστες και στη συγκεκριμένη στάση δεν σταματούν, προσωρινά, οι συρμοί του μετρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την ώρα του ατυχήματος, στην ιταλική πόλη έβρεχε καταρρακτωδώς. Τα ορμητικά νερά πλημμύρισαν τις σκάλες του μετρό, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να γλιστρήσουν και στη συνέχεια ουσιαστικά να ποδοπατηθούν από αυτούς που βρίσκονταν πίσω τους.

Από τις πρώτες εικόνες ωστόσο προκύπτει και ότι η σκάλα δεν λειτούργησε καλά, καθώς επιτάχυνε ξαφνικά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών άνθρώπων.

shares