Ταϊλάνδη: Φτάνουν οι επίλεκτοι του Έλον Μασκ - Το σχέδιό τους για τα παιδιά | okoursaros

Ταϊλάνδη: Φτάνουν οι επίλεκτοι του Έλον Μασκ – Το σχέδιό τους για τα παιδιά

Μοιράσου το άρθρο:

Η εξειδικευμένη ομάδα του δισεκατομμυριούχου θα παρέχει υπηρεσίες εντοπισμού θέσης, θα βοηθήσει στην απάντληση των υδάτων από το σπήλαιο και θα παρέχει ενεργειακή ενίσχυση.

Σήμερα συνεχίζεται η άφιξη στην Ταΐλάνδη των επίλεκτων μηχανικών της ομάδας του Elon Musk για να βοηθήσουν στις προσπάθειες απεγκλωβισμού.

Συγκεκριμένα, θα φτάσουν δύο μηχανικοί για να συνεργαστούν με τις αρχές, ένας έχει φτάσει ήδη και ακόμη έξι θα φτάσουν την Κυριακή.

Στόχος τους, να εξετάσουν το πόσο εφικτό είναι να δημιουργηθεί ένα φουσκωτό τούνελ από ενισχυμένο νάιλον που θα έχει οξυγόνο για να βγουν τα παιδιά.

«Έχουμε κάποια καλά νέα από τους ειδικούς ερευνητές σπηλαίων της Ταιλάνδης. Εξετάζουμε μαζί τους έναν σχεδιασμό διαφυγής μέσω τούνελ που μπορεί να είναι αρκετά ασφαλής για να εφαρμοστεί. Παράλληλα, κατασκευάζουμε τον φουσκωτό σωλήνα με πλάγια προστατευτικά. Είναι λιγότερο πιθανό να δουλέψει λόγω της ιδιαιτερότητας των τοιχωμάτων, αλλά θα ήταν εξαιρετικά καλό αν απέδιδε», έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

Σε σχόλιά του, ο Μασκ τόνισε ότι «θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσω τα παιδιά. Η ομάδα μου θα σκάψει βαθιά και θα βοηθήσει όσο καλύτερα μπορεί», ενώ ζητά να είναι όλοι αισιόδοξοι.

H τελευταία πρόταση του Μασκ ήταν πάντως να δημιουργηθεί μια «κάψουλα» με οξυγόνο στο μέγεθος του κάθε παιδιού.

Επίσης η εξειδικευμένη ομάδα του δισεκατομμυριούχου θα παρέχει υπηρεσίες εντοπισμού θέσης, θα βοηθήσει στην απάντληση των υδάτων από το σπήλαιο και θα παρέχει ενεργειακή ενίσχυση.

Οι διασώστες ανακοίνωσαν πάντως σήμερα ότι έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 κάθετες γεωτρήσεις, με στόχο να απομακρύνουν τα παιδιά από ψηλά και όχι με κατάδυση.

«Πραγματοποιήσαμε περισσότερες από εκατό γεωτρήσεις. Όμως δεν έχουμε ακόμα εντοπίσει τη θέση τους» δήλωσε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων, Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρνι.

«Η υγεία των παιδιών μέσα στο σπήλαιο είναι καλή», διαβεβαίωσε επίσης, παρά τις ανησυχίες ότι πέφτουν τα επίπεδα του οξυγόνου.

shares