Ζέστη αλλά με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη | okoursaros

Ζέστη αλλά με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη

Μοιράσου το άρθρο:

«Διπρόσωπος» συνεχίζει να είναι ο καιρός, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια από το μεσημέρι, με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται για την Τετάρτη, με εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και με τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, με ένταση 3 με 5 μποφόρ.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται καιρός αρχικά γενικά αίθριος, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων θα υπάρξει την νύχτα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ως 3 μποφόρ και στο Ιόνιο δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, όμως θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά και στην Θεσσαλία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες, με ένταση 3 με 4 μποφόρ και νοτιότερα ως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 34-36 βαθμούς (σημ: στις παραθαλάσσιες περιοχές, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με δυτικούς ανέμους 3 – 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 22 ως 31 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα επίσης προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση τους από το βράδυ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 ως 31 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, εντάσεως 3 μποφόρ (πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα θα είναι από νότιες διευθύνσεις, μέχρι 4 μποφόρ). Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 ως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά και βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αναμένεται να εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, με πρόσκαιρη εξασθένηση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 ως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Στα υπόλοιπα, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, με βαθμιαία παροδικές νεφώσεις και πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4  μποφόρ, ενώ στα νότια θα είναι δυτικοί, τοπικά ως 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

shares