Έγκλημα με καταψύκτη: Ισόβια στην 50χρονη Βουλγάρα για τη δολοφονία του Βασίλη Κοκκίνη | okoursaros

Έγκλημα με καταψύκτη: Ισόβια στην 50χρονη Βουλγάρα για τη δολοφονία του Βασίλη Κοκκίνη

Μοιράσου το άρθρο:

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην 50χρονη σύζυγο του ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, η σορός του οποίου είχε βρεθεί μέσα σε ένα καταψύκτη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα τον Ιανουάριο του 2016.

Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στις δύο γυναίκες, αλλά ούτε και στον συγκατηγορούμενο τους για την υπόθεση δολοφονίας του ναυτικού, ο οποίος -σύμφωνα με την δικογραφία- θανατώθηκε τον Ιανουάριο του 2015 στο διαμέρισμα που έμενε η σύζυγος με τον ανήλικο γιο του. Το πτώμα του ναυτικού είχε εντοπιστεί τυχαία έναν χρόνο, μετά το έγκλημα.

«Δεν ξέρω πως βρέθηκε στον καταψύκτη… Δεν θέλω να ξέρω», ισχυρίστηκε η 50χρονη Βουλγαρα απαντώντας στις ερωτήσεις της έδρας  του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την δολοφονία του 63χρονου ναυτικού. Το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε καταψύκτη, τον Ιανουάριο του 2016 στην Καλλιθέα.

Η κατηγορούμενη με δάκρυα στα μάτια αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την δολοφονία του συζύγου της υποστηρίζοντας ωστόσο ότι αυτό που η ίδια είχε ζητήσει από τους συγκατηγορουμένους της ήταν να φοβίσουν τον άτυχο ναυτικό γιατί είχε κακοποιήσει τον γιο τους και πως είχε αδυναμία στο ποτό…

«Έπινε  και έχανε τον κόσμο …Δεν μπορούσα να αποδείξω πως κακοποιούσε το παιδί μου . Ήταν όλοι με το μέρος του. Κανένας δεν με βοήθησε» είπε και συμπλήρωσε ότι γάμος της , με τον κατά 20 χρόνια μεγαλύτερο της ναυτικό,  έγινε για λόγους συμφέροντος αποκαλύπτοντας «Εγώ παντρεύτηκα μαζί του και αυτός με έφερε στην Ελλάδα. Έμεινα στο σπίτι του. Δεν ήξερα αν έχει αδέλφια. Μου είχε πει ότι έχει έναν πατέρα και μένει σε ένα μικρό σπιτάκι. Δεν παντρεύτηκα για να εκμεταλλευτώ, ούτε για την περιουσία του, ούτε για τα λεφτά του. Ήθελα το παιδί μου να μεγαλώσει στην Ελλάδα γιατί είναι Έλληνας».

«Μου έλεγε θα κάνω ότι θέλω και θα κάνεις ότι σου λέω»

Η 50χρονη Βουλγάρα μετά τις συνεχείς ερωτήσεις παραδέχθηκε ότι ζήτησε να απειλήσουν τον 63χρονο γιατί «ήθελε να ζήσει με το παιδί της ».

Αναλυτικά ο διάλογος:

Εισαγγελέας: «Μήπως αυτά τα περιστατικά με το παιδί σας, σας δημιούργησαν κάτι παραπάνω . Μήπως αυτό ήταν μια δικαίωση για να κάνετε κάτι παραπάνω;»

Κατηγορούμενη: «Δεν ξέρω»

Εισαγγελέας: «Πιστεύατε ότι συνέβη κάτι με το παιδί σας και θελήσατε να τον απειλήσετε;»

Κατηγορούμενη: «Ναι»

Εισαγγελέας: «Άρα είπατε να τον απειλήσετε;»

Κατηγορούμενη (κλαίγοντας): «Ναι. Μου έλεγε θα κάνω ότι θέλω και θα κάνεις ότι σου λέω… Δεν γνωρίζω ποιος τον απείλησε».

Πρόεδρος: «Έτσι κατέληξε στον καταψύκτη;.

Κατηγορούμενη: «Μπορεί να έγινε αυτό που φοβόμουν. Δεν θέλω να ξέρω. Ποιος θα με βοηθούσε . Εγώ πήγαινα μόνο με το νόμο»

Η κατηγορούμενη εν συνεχεία ισχυρίστηκε πως τον Δεκέμβριο του 2014  δεν βρισκόταν στο σπίτι της αλλά ήταν φιλοξενούμενη σε φιλικό της πρόσωπο άρα δεν μπορούσε να γνωρίζει κάτι για τη δολοφονία του συζύγους της.

Εν συνεχεία ισχυρίστηκε για την συγκατηγορούμενη της ότι δεν είχαν επικοινωνία «Δεν ήξερα τι είχε γίνει και γι αυτό όταν έμαθα για την εξαφάνιση φοβήθηκα» είπε και συμπλήρωσε πως έφυγε για την Βουλγαρία όταν τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2015 δέχτηκε απειλητικά τηλεφωνήματα από πρόσωπο που της ζητούσε 20.000 ευρώ.

«Εγώ είπα να τον φοβίσουν, να τον απειλήσουν. Της εξήγησα (σ.σ. της 27χρονης συγκατηγορουμενης της) τι είχε γίνει με το παιδί μου», ενώ για τα χρήματα απάντησε «Η κοπέλα μου είπε πως ζητούσαν χρήματα και εγώ της απάντησα πως δεν είχα τόσα πολλά».

Πρόεδρος: «Οπότε έμεινε εκεί το πράγμα»

Κατηγορούμενη: «Όχι , γιατί με απειλούσαν μετά την εξαφάνιση»

Πρόεδρος: «Το ποσό συμφωνήθηκε για να φοβίσουν τον σύζυγο;»

Κατηγορούμενη: «Της είπα ότι είναι πολλά τα χρήματα. Εκείνη μου είπε ότι θα το έκαναν»

Πρόεδρος: «Η συμφωνία ποια ήταν;»

Κατηγορούμενη: «Να δώσω χρήματα . Εγώ είχα πει ότι θα δώσω αλλά δεν είχα συμφωνήσει ποσό»

Πρόεδρος: «Πότε μάθατε για το πόσο;»

Κατηγορούμενη: «Μετά τις 3 Ιανουαρίου και όταν άκουσα ότι εξαφανίστηκε φοβήθηκα»

Πρόεδρος: «Τι αισθάνεστε γι αυτόν τον άνθρωπο; Γι αυτό που έγινε;»

Κατηγορούμενη: «Τίποτα, δεν θέλω να λέω ψέμματα»

Δικαστής: «Μέσα στο σπίτι σας όπου βρέθηκε ο καταψύκτης υπήρχε ένα στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια βασιλόπιτα. Πως γίνεται αυτό αφού, όπως λέτε, λείπατε ολόκληρο το Δεκέμβριο από το σπίτι;»

Κατηγορούμενη: «Τα είχα αγοράσει νωρίτερα. Ηθελε το παιδί να στολίσουμε από τον Νοέμβριο»

Δικαστής: «Και η βασιλόπιτα;»

Κατηγορούμενη: «Ήταν ένα γλυκό για να φάμε και το ειχα αφήσει στο τραπέζι…»

«Με έμπλεξαν»

Στην απολογία της η 27χρονη κατηγορούμενη ισχυρίστηκε πως ο ρόλος της στην υπόθεση περιορίστηκε σε αυτόν του μεσολαβητή αναφέροντας «Μου ζήτησε κάποιους για να τρομάξει τον πρώην σύζυγο της… Όχι για να τον σκοτώσουν . Είπε μόνο να τον τρομάξουν» και συμπλήρωσε ότι σε ένα ραντεβού ,που έγινε τον Δεκέμβριο του 2014 λίγες δηλαδή ημέρες πριν τη δολοφονία, σε σουβλατζίδικο στο οποίο ήταν παρούσα η ίδια η συγκατηγορούμενη της με το γιο της και ο φίλος που  την έφερε σε επαφή. Αλλά δεν άκουσε τι ακριβώς συζήτησαν μεταξύ τους καθώς καθόταν σε άλλο τραπέζι στο συγκεκριμένο μαγαζί.

Πρόεδρος: «Τι έγινε τελικά, τον απείλησαν;»

Κατηγορούμενη: «Δεν ξέρω. Δεν ξαναρώτησα όταν φύγαμε από το σουβλατζίδικο. Εκεί άκουσα ότι ζητούσαν 14.000 ευρώ … Όταν ρώτησα τον φίλο μου εκείνος μου απάντησε: “Μην ανακατεύεσαι αυτά είναι ανδρικές δουλειές»

Η κατηγορούμενη πήρε πίσω την προανακριτική της απολογία στην οποία είχε περιγράψει τη σκηνή του εγκλήματος και είχε αναφέρει πως βοήθησε τη συμπατριώτισσα της να βρει τους δολοφόνους «Με έμπλεξαν. Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ . Κάνω όρκο και ο Θεός βλέπει. Δεν ξέρω αν έχει πληρώσει ή όχι… Τρόμαξα όταν είδα το ρεπορτάζ στην τηλεόραση. Είδα και την φωτογραφία της… Εγώ δεν έκανα τίποτα . Δεν έχω σκοτώσει κάποιον. Ήμουν καλά, είχα χρήματα. Για ποιο λόγο να το κάνω αυτό».

«Διάλεξε τον καταψύκτη η Βουλγάρα»

Ο νεαρός ο οποίος κατηγορείται ότι βρήκε τον καταψύκτη  όπου εντοπίστηκε ο άτυχος ναυτικός αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή με το έγκλημα τονίζοντας στην έδρα «Έκλεινε ένα μικρό μαγαζί στο Ρέντη. Την ειδοποίησα ήρθε και εκεί την είδα για πρώτη φορά. Διάλεξε τον καταψύκτη και ζήτησε να τον βάλει να δουλέψει. Μετά είπε πως δεν είχε τρόπο να το μεταφέρει στο σπίτι της. Τελικά , εγώ και το παιδί που ήταν στο μαγαζί της πήγαμε τον καταψύκτη  και μας έδωσε 50 ευρώ. Ζήτησε να το αφήσουμε μπροστά στην είσοδο. Δεν μπήκαμε ποτέ μέσα στο διαμέρισμα».

Εισαγγελέας: Αντί για τάλαντα και τιμές ο ναυτικός έλαβε έναν καταψύκτη

Ένα από τα χειρότερα εγκλήματα που έχουν δει το φως της ημέρας στην Ελλάδα, χαρακτήρισε τη δολοφονία του 63χρονου ναυτικού, ο εισαγγελέας της έδρας, υποστηρίζοντας ότι τόσο η πρώην σύζυγός του όσο και η συγκατηγορουμένη της σκότωσαν με την βοήθεια των συνεργών τους, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Ήταν το τέλος αυτό που άξιζε στον άνθρωπο αυτό, όποιος κι αν ήταν;» διερωτήθηκε ο εισαγγελικός λειτουργός, λέγοντας «από την αρχαία Ελλάδα υπήρχε ένας σεβασμός στο νεκρό. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αντί για τάλαντα και τιμές έλαβε έναν καταψύκτη».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, στόχος της πρώην συζύγου ήταν να πάρει την περιουσία του ναυτικού και επειδή δεν μπορούσε να εκτελέσει το σχέδιο της, προχώρησε ένα βήμα περισσότερο. Ο εισαγγελικός λειτουργός εξέφρασε την βεβαιότητα πως η κατηγορούμενη λειτούργησε μεθοδικά και με ένα δόλιο σχέδιο, επιχειρώντας να αφαιρέσει όλες τις υποψίες από πάνω της. Μάλιστα, ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης και για την 27χρονη κατηγορούμενη στην οποία απέδωσε κομβικό ρόλο στην υπόθεση, αφού γνώρισε στη φίλη της τόσο τον άνδρα που διαφεύγει όσο και τους άλλους δράστες.

«Εξύφαινε μέρα- μέρα το εγκληματικό της σχέδιο. Ηρθε σε επαφή με τον τρίτο κατηγορούμενο από τον οποίο ζήτησε έναν καταψύκτη και στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως ήταν φιλοξενούμενη σε φιλικό σπίτι, γεγονός που δεν το ανέφερε ο συγκεκριμένος άνθρωπος διότι στην πραγματικότητα έμενε στο σπίτι που έγινε το έγκλημα…Τον κάλεσε να έρθει στο σπίτι, ενώ η παγίδα ήταν έτοιμη με το πρόσχημα ότι το παιδί ήταν άρρωστο. Ήταν όλη η συμμορία μέσα στο σπίτι και τον περίμεναν, τον χτύπησαν, τον οδήγησαν στο δωμάτιο και τον στραγγάλισαν» τόνισε ο εισαγγελέας.

Ο εισαγγελέας απευθύνθηκε στους ενόρκους τους οποίους κάλεσε να μην πιστέψουν τους ισχυρισμούς της 50χρονης ότι ήθελε μόνο να απειλήσουν τον πρώην σύζυγο της και να μην συγκινηθούν από τα δάκρυα της.

«Απευθύνομαι στους ενόρκους και λέω να μη συγκινηθούν από τα δάκρυα των κατηγορουμένων. Μπορεί να ήταν δάκρυα τύψης και όχι αθωότητας…».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

shares