Έρχεται το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος για τη Δυτική Μακεδονία [βίντεο] | okoursaros

Έρχεται το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος για τη Δυτική Μακεδονία [βίντεο]

Μοιράσου το άρθρο:

Η έκπτωση θα είναι της τάξεως του 30% στην αξία του ρεύματος.

Στο πρώτο νομοσχέδιο του 2018 για τις ενεργειακές κοινότητες θα περάσει το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τους οικιακούς καταναλωτές ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης Μίμη Δημητριάδη. Η έκπτωση θα είναι της τάξεως του 30% στην αξία του ρεύματος.

Το ειδικό τιμολόγιο αφορά στη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας και περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2018 ο οποίος έχει ψηφιστεί από τη Βουλή. Πρόκειται για μια έκπτωση την οποία διεκδικούσαν εδώ και χρόνια φορείς και κάτοικοι της περιφέρειας ενώ το περασμένο καλοκαίρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου στην Κοζάνη είχε ήδη προαναγγείλει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη συγκεκριμένη έκπτωση.

Ο κ.Δημητριάδης σημείωσε ότι αξίζει στη Δυτική Μακεδονία η κίνηση αυτή για όλα αυτά έχει υποστεί η περιοχή από την εξόρυξη λιγνίτη και για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

«Αυτό το αίτημα το ακούσαμε με μεγάλη προσοχή τόσο ως αξιωματική αντιπολίτευση όσο και ως κυβέρνηση, το υιοθετήσαμε ακριβώς γιατί είναι δίκαιο και σωστό και αξίζει σε όλους τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας για όσα προσέφερε αυτή η γη τόσες δεκαετίες για την ηλεκτρική παραγωγή της χώρας και ανταποκρινόμαστε ως κυβέρνηση δια της δεσμεύσεως του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στο πρόσφατο περιφερειακό συνέδριο για την ανάπτυξη στη Δυτική Μακεδονία εξήγγειλε ότι θα γίνει από τις αρχές του χρόνου και πράγματι στο πρώτο νομοσχέδιο του χρόνου που θα είναι για τις ενεργειακές κοινότητες από το υπουργείο Ενέργειας θα υπάρχει συγκριμένη τροπολογία που θα λέει ότι στη Δυτική Μακεδονία το ρεύμα θα είναι μειωμένο για τα νοικοκυριά έως 30%.

Ο κ. Δημητριάδης δήλωσε επίσης ότι η έκπτωση για το ρεύμα στις επιχειρήσεις είναι υπό επεξεργασία και όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες οι οποίες είναι πιο πολύπλοκες θα τεθεί προς ψήφιση.

Με πληροφορίες από το kozan.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

shares