Δείτε τι θα γίνει αν βάλετε το χέρι σας σε υγρό άζωτο | okoursaros

Δείτε τι θα γίνει αν βάλετε το χέρι σας σε υγρό άζωτο

Μοιράσου το άρθρο:

Αν ποτέ συμβεί να βρεθείτε μπροστά από ένα δοχείο με υγρό άζωτο, πρέπει να γνωρίζετε πώς θα πρέπει να αντιδράσετε-αν βέβαια το επιθυμείτε.

Για να σας λυθεί λοιπόν κάθε απορία, οι επιστήμονες εργάστηκαν για εσάς. Όπως γράφει το ιατρικό πόρταλ medical daily, αρχικά θα θέλετε να βυθίσετε το χέρι σας στο υγρό. Προσοχή, θα πρέπει να αντισταθείτε σε αυτή την παρόρμηση. Γιατί; Το υγρό άζωτο αγγίζει επικές θερμοκρασίες Κελσίου, που μπορεί να φτάσει και τους -200, αλλά χάρη σε ένα φαινόμενο που ονομάζεται το Leidenfrost, αυτό είναι εφικτό για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.Όταν ένα υγρό έρχεται σε επαφή με μια επιφάνεια που είναι πολύ πιο θερμότερη από το σημείο βρασμού του – ας πούμε, μία δεξαμενή υγρού αζώτου και ένα χέρι σε θερμοκρασία δωματίου ή μια σταγόνα νερού σε θερμοκρασία δωματίου – το υγρό δεν βράζει αμέσως.

Για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, κάθεται πάνω σε ένα λεπτό στρώμα ατμού. Γύρω από το χέρι σας, σχηματίζει ένα προστατευτικό γάντι ατμού, το οποίο μονώνει το δέρμα σας από το άζωτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

shares