Μίνι, αλλά με εκπλήξεις, ο ανασχηματισμός. | okoursaros

Μίνι, αλλά με εκπλήξεις, ο ανασχηματισμός.

Μοιράσου το άρθρο:

Μικρός ανασχηματισμός με Δραγασάκη, Βίτσα και… Κουβέλη

Το υπουργείο Οικονομίας αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, καλύπτοντας το κενό που άφησε η παραίτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σημειωτέον ότι ο κ. Δραγασάκης διατηρεί και τη θέση του ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Επίσης. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αντί του Γιάννη Μουζάλα αναλαμβάνει ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ το πόστο του κ. Βίτσα ως αναπληρωτή υπουργού Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη αναλαμβάνει υφυπουργός Παιδείας, καλύπτοντας τη θέση που «χήρεψε» με την παραίτηση του Κώστα Ζουράρι.

Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλλλεγγύης αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος, ενώ υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Κωνσταντίνος Στρατής.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, «οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο κυβερνητικό σχήμα».

Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα τελεστεί στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αύριο Πέμπτη στις 12.30 το μεσημέρι.

shares