Πώς είναι σήμερα οι εγκαταλελειμμένοι μύλοι της Ιταλίας | okoursaros

Πώς είναι σήμερα οι εγκαταλελειμμένοι μύλοι της Ιταλίας

Μοιράσου το άρθρο:

Δείτε φωτογραφίες από τα ερειπωμένα κτίρια που κάποτε τροφοδοτούσαν τη βιομηχανία ζυμαρικών.

Αν κάποιος βρεθεί κατά τύχη σε αυτά τα δάση στην Ιταλία θα έρθει αντιμέτωπος με μια μεγάλη έκπληξη.

Το Valle dei Mulinie ή «Κοιλάδα των Μύλων», στο Sorrento, είναι το σπίτι για τους εγκαταλελειμμένους μύλους που κάποτε ήταν μέρος της βιομηχανίας παραγωγής ζυμαρικών της περιοχής.

Ερειπωμένα κτίρια που χρονολογούνται ήδη από τον 13ο αιώνα προβάλλουν μέσα από τη βλάστηση και δημιουργούν την αίσθηση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε ένα βαθύ φαράγγι. Οι φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από επισκέπτες δείχνουν τα παλιά κτίρια να είναι σε κακή κατάσταση, ενώ οι τοίχοι έχουν καλυφθεί από τη βλάστηση.

Τα εργοστάσια περιλαμβάνουν ένα αλευρόμυλο και άλλες εγκαταστάσεις οι οποίες παρέμειναν ενεργές μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.

Τροφοδοτούνταν με νερό από τα ορμητικά ρεύματα που ρέουν μέσα από την κοιλάδα. Λόγω της δύσκολης θέσης από άποψη πρόσβασης της περιοχής, αλλά και με τις νέες πηγές ενέργειας, η «Κοιλάδα των Μύλων» έμεινε έρημη, ενώ υπήρχαν περίπου 25 μύλοι που ήταν ενεργοί κατά τη διάρκεια των ετών.

Σήμερα η περιοχή της πάλαι ποτέ δραστηριότητας είναι μετά βίας ορατή, καθώς έχει καλυφθεί από τη φύση. Ωστόσο, ενώ οι δραστηριότητες έχουν σταματήσει, το σημείο παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός για τους πεζοπόρους. Εκτός από τη θεαματική εικόνα των περασμένων χρόνων, ένα ταξίδι στην Κοιλάδα των Μύλων προσφέρει επίσης πανοραμική θέα στην ακτή Αμάλφι.

Δείτε τις φωτογραφίες…

valle-dei-mulini1 valle-dei-mulini2 valle-dei-mulini3 valle-dei-mulini4 valle-dei-mulini5 valle-dei-mulini6 valle-dei-mulini7 valle-dei-mulini8
via

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

shares