Ρεκόρ στις κρατήσεις Γερμανών τουριστών στα ελληνικά νησιά | okoursaros

Ρεκόρ στις κρατήσεις Γερμανών τουριστών στα ελληνικά νησιά

Μοιράσου το άρθρο:

Αριθμό-ρεκόρ προσεγγίζουν οι κρατήσεις Γερμανών τουριστών για τα ελληνικά νησιά στην τρέχουσα τουριστική περίοδο, παρά τις προειδοποιήσεις των επαγγελματιών του κλάδου για σημαντικές μειώσεις και παρά τη γενικότερη αβεβαιότητα λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine (FAZ).

Ακόμα όμως και με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα και την επιβάρυνση από την προσφυγική κρίση, Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν πως οι κρατήσεις θα κινηθούν πιο πάνω ακόμα και από το καλοκαίρι-ρεκόρ του 2015. Ήδη, οι κρατήσεις του Απριλίου ήταν κατά διψήφιο ποσοστό πάνω από το 2015, ενώ και τον Μάιο κινούνται ελαφρώς ανοδικά.

Μπορεί πράγματι οι κρατήσεις για νησιά, όπως η Κως και η Σάμος να είναι όντως μειωμένες, πλην όμως πηγές του συνδέσμου των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων επισημαίνουν πως οι Γερμανοί τουρίστες επιδεικνύουν άκαμπτη προςήλωση σε νησιά, όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα, όπου οι κρατήσεις κινούνται σε υπερικανοποιητικά επίπεδα. Βέβαια, μαζί με τα ελληνικά νησιά, σε ανοδική τροχιά βρίσκονται και τα αντίστοιχα ισπανικά, ενώ δημοφιλείς είναι και τουριστικοί προορισμοί στην Πορτογαλία.

Φυσικά, βασική αιτία για την κατακόρυφη άνοδο των κρατήσεων είναι η ταυτόχρονη πτώση σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα των κρατήσεων για την Τουρκία, λόγω των φόβων για τρομοκρατικά χτυπήματα, ενώ και ένας άλλος δημοφιλής για Γερμανούς τουριστικός προορισμός, η Αίγυπτος, κινείται πολύ χαμηλότερα των προσδοκιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

shares