Στα ύψη οι τιμές των καρπουζιών | okoursaros

Στα ύψη οι τιμές των καρπουζιών

Μοιράσου το άρθρο:

Αυξημένη για την εποχή είναι η ζήτηση στα καρπούζια, με τις τιμές να βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα για την συγκεκριμένη περίοδο καθώς η προσφορά δεν επαρκεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών (INCOFRUIT-HELLAS) αναμένεται αύξηση της συγκομιδής και προσφοράς καρπουζιών με τις τιμές να παρουσιάσουν μείωση από την επόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρεται από τον Incofruit Hellas, η ζήτηση των βερίκοκων και ροδάκινων είναι υποτονική, μη δυνάμενη να απορροφήσει τις προσφερόμενες ποσότητες της αυξημένης φετινής παραγωγής.

Η ανισορροπία μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης είναι τέτοια που οι διαμορφούμενες μέχρι στιγμής τιμές στις αγορές είναι εξαιρετικά χαμηλές.

Οι επικρατήσασες κλιματολογικές συνθήκες, συνέβαλαν στην μεγάλη παραγωγή πυρηνόκαρπων προϊόντων (ροδάκινων, βερίκοκων & νεκταρινιών) στην χώρα μας αλλά και στις άλλες ομοιοπαραγωγές χώρες και η συγκομιδή είναι με καλής ποιότητας προϊόντων. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες στις καταναλωτικές αγορές -προορισμούς των εξαγωγών μας ήταν αρνητικές με την έναρξη της εμπορικής περιόδου, να επικρατεί πάρα πολύ κρύο για την κατανάλωση των πυρηνόκαρπων.

Από τον Incofruit Hellas επισημαίνεται: «Πιστεύουμε ότι πρέπει εγκαίρως να δημοσιευθεί ο αναμενόμενος Κανονισμός για παράταση των έκτακτων μέτρων για απόσυρση προς δωρεάν διανομή λόγω του ρωσικού εμπάργκο, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018 , προκειμένου να αποκατασταθεί μια ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.

Επισημαίνεται ότι χρειάζεται η έκδοση Υπουργικής απόφασης για την άμεση, από 1/6/2017, εφαρμογή του Εκτελεστικού Καν 892/2017 για υλοποίηση του κανονισμού 1308/2013 που αυξάνει την  αποζημίωση των προς απόσυρση φρούτων και  λαχανικών που προορίζονται για δωρεάν διανομή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

shares