Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει δίπλα από τη Γη στα τέλη του Οκτώβρη | okoursaros

Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει δίπλα από τη Γη στα τέλη του Οκτώβρη

Μοιράσου το άρθρο:

Ένας γιγαντιαίος αστεροειδής που ανακαλύφθηκε πρόσφατα από την NASA, θα περάσει σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Γη στις 31 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την διαστημική υπηρεσία, η τροχιά του αστεροειδή σημαίνει ότι θα περάσει από τη γη σε 1,3 σεληνιακές αποστάσεις, η οποία είναι περίπου 310 χιλιάδες μίλια.

Αυτός αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος αστεροειδής που θα πλησιάσει τη Γη σε τόσο μικρή απόσταση μέχρι το 2027.

asteroid earth

Ωστόσο η NASA επισημαίνει ότι το πέρασμα θα είναι ασφαλές και δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Ο αστεροειδής ο οποίος ονομάστηκε ΤΒ145 2015 εθεάθη στις 10 Οκτωβρίου μέσω του τηλεσκοπίου Pan-Starrs I στη Χαβάη.

Οι αστρονόμοι οι οποίοι θέλουν να καταφέρουν να αποθανατίσουν τη λάμψη του αστεροειδή θα πρέπει να είναι σε θέση να το δουν διαμέσου ενός τηλεσκοπίου, καθώς στις 31 Οκτωβρίου θα βρεθεί στο πιο κοντινό σημείο στη Γη.

Εάν θελήσετε να δείτε τον αστεροειδή, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ταξιδεύει με ταχύτητα 126.000 μιλίων, παρά το γεγονός ότι δείχνει να ταξιδεύει με μικρή ταχύτητα.

Καθώς η τροχιά του κομήτη είναι ασφαλής, η NASA έχει δημιουργήσει ένα σημείο μελέτης για αντικείμενα όπως κομήτες και αστεροειδείς, οι οποίοι εισέρχονται στη «γειτονιά της Γης».

Εάν το εκτιμώμενο μέγεθος του ΤΒ145 2015 είναι αλήθεια, αυτό θα είναι μεγαλύτερο από τον μετεωρίτη Τσελιάμπινσκ, ο οποίος εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης πάνω από την Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2013.

Η απειλή των μεγάλων αστεροειδών που εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης αντιμετωπίζεται σοβαρά από τους επιστήμονες. Στις 30 Ιουνίου, το Μουσείο Επιστημών της Βρετανίας, ξεκίνησε την «ημέρα του αστεροειδή. Μία νέα πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση και χρηματοδότηση πρωτοβουλιών οι οποίες θα βοηθήσουν στην προστασία της Γης από τους διαστημικούς βράχους που εισέρχονται σε αυτήν.

Ο Μπράιαν Μέι, ο οποίος συμμετείχε μαζί με άλλους επιστήμονες ώστε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για το πρόγραμμά ανέφερε στην HuffPost UK: «Μία ημέρα ( η ημέρα του αστεροειδή» ίσως σώσει τον κόσμο».

Το άρθρο μεταφράστηκε από την βρετανική HuffPost UK

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

shares