«Αδερφέ μου, ξαναγεννήθηκα» σχολιάζει μέσα από τη φυλακή ο 26χρονος πατροκτόνος της Ζακύνθου | okoursaros

«Αδερφέ μου, ξαναγεννήθηκα» σχολιάζει μέσα από τη φυλακή ο 26χρονος πατροκτόνος της Ζακύνθου

Μοιράσου το άρθρο:

«Ο πατέρας μας βίαζε, μας κολλούσε στον κρόταφο το τουφέκι» αποκαλύπτει ο ετεροθαλής αδερφός…

Η υπόθεση του 26χρονου από την Ζάκυνθο που σκότωσε τον πατέρα του ύστερα από απάνθρωπη κακοποίηση ετών, τόσο του ίδιου, όσο και των μικρότερων αδερφών του έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η υποστήριξη στο πρόσωπο του είναι μεγάλη όχι μόνο από την οικογένεια του άλλα και από όλη την τοπική κοινωνία….

Σύμφωνα με την κατάθεση του έκανε πολλά χρόνια υπομονή, παλεύοντας με τις τύψεις του γιατί γνώριζε ότι ο 70χρονος κακομεταχειριζόταν τα αδέρφια του. Θόλωσε όμως όταν έμαθε για την σεξουαλική κακοποίηση της 10χρονης αδερφής του η οποία παραπονέθηκε για έντονους πόνους στα γεννητικά όργανα….

Ο ετεροθαλής αδερφός του παραχώρησε συνέντευξη στην Real News αναφέροντας ότι ο επισκέφτηκε τον 26χρονο στις φυλακές και του είπε ότι όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει αλλά αισθάνεται ότι έχει ξαναγεννηθεί.

«Έβλεπα ότι ο Αλέξης ήταν στεναχωρημένος. Ότι κάτι τον βασάνιζε. Δεν μιλούσε όμως ποτέ. Αυτό το κακό έχει ο αδελφός μου. Τα κρατούσε μέσα του. Τελικά δεν άντεξε», λέει ο Τάσος που βρίσκεται στο πλευρό του αδελφού του και της οικογένειάς του από την πρώτη στιγμή….

Ο ίδιος περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα τις μέρες που έζησε στο σπίτι του πατριού του, στο οποίο αναφέρεται συχνά χρησιμοποιώντας τη λέξη «φυλακή». «Όλα αυτά που λέγονται ότι μας χτυπούσε είναι αλήθεια. Εμένα δεν με έχει πειράξει σεξουαλικά, σε αντίθεση με τη μεγάλη μου αδελφή, που έχει ήδη καταθέσει στον εισαγγελέα ότι είχε δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση. Ό,τι είπε ο Αλέξης είναι αλήθεια. Ήταν πάρα πολύ βίαιος. Ζήλευε παθολογικά τη μητέρα μου. Δεν μπορούσε να βγαίνει από το σπίτι. Ήταν βάρβαρος. Δεν μπορούσαμε όμως να μιλήσουμε. Πολλές φορές μας είχε βάλει την καραμπίνα στο κεφάλι και απειλούσε να μας σκοτώσει. Οι ξυλοδαρμοί ήταν καθημερινό φαινόμενο» ομολογεί ο Τάσος….

Όταν άκουσε τον Αλέξη να καταθέτει ότι ο πατριός του είχε κακοποιήσει και τα δύο ανήλικα παιδιά, 9 και 10 ετών, ζωντάνεψαν ξανά οι εικόνες του παρελθόντος.

«Ο αδελφός μου δεν είχε πει τίποτα. Ήξερα όμως ότι η μόνη επαφή που είχε με τον πατέρα του ήταν προκειμένου να βλέπει τα δύο ανήλικα ετεροθαλή αδέλφια του από τον τελευταίο γάμο του….

Κάποια στιγμή, όμως, το κοριτσάκι του εξομολογήθηκε ότι ο πατέρας της την κακοποιούσε σεξουαλικά. Τότε ξεχείλισε το ποτήρι για τον Αλέξη. Σκέφτηκε ότι τόσα χρόνια έκανε τα ίδια σε μας. Μάλιστα μετά τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας των παιδιών, την επιμέλεια είχε μόνο ο πατριός μου. Αυτό τον τρέλανε», εξηγεί ο Τάσος και αποκαλύπτει ότι εκτός των άλλων, ο αδελφός του δεχόταν απειλές. «Άρχισε πάλι να τον απειλεί ότι θα τον σκοτώσει, Όχι μόνο αυτόν, αλλά και τη μάνα μου. Όλους μας. Του έλεγε να φέρει τη μάνα μου και την αδελφή μου στο σπίτι του. Ο Αλέξης πιέστηκε και έφτασε σε αυτό το σημείο».

«Αθώο το παιδί μου»…

«Θέλω να βγω και να φωνάξω ότι το παιδί μου είναι αθώο», λέει φανερά φορτισμένη από τα όσα έχουν συμβεί η μητέρα του Αλέξη και του Τάσου, Μαρία, που ξεχειλίζει από θυμό.

«Έχω πολλά μέσα μου, πολλά. Και εκείνο το παιδί έχει πολλά μέσα του για να φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Πήγαινε στα αδελφάκια του και όταν ερχόταν στο σπίτι μου έλεγε: “Μάνα είμαστε συνένοχοι”. Ένιωθα τύψεις. Στο παρελθόν υπήρχαν καταγγελίες αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Μας απειλούσε. Φοβόμουν για τα παιδιά μου. Για τη ζωή μας. Την τελευταία φορά που με απείλησε και έβαλε το τουφέκι στο κεφάλι μου, μόλις ξημέρωσε έφυγα από το σπίτι μια για πάντα. Πήρα τον Αλέξη – τα άλλα παιδιά ήταν σε συγγενείς – και έφυγα. Ακόμα όμως και που χώρισα, φοβόμουν ότι θα μας έκανε κακό. Έλεγε συνέχεια: “Δεν το έχω σε τίποτα να δώσω ένα σμπάρο στη Μαρία και στον Σάββα”, τον σύζυγό μου. Ακόμα φοβάμαι» λέει η πρώην γυναίκα του ταχυδρόμου και μητέρα του Αλέξη….

Εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης

Οι έρευνες συνεχίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις και σύμφωνα με πηγές που εμπλέκονται στην υπόθεση, δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις για σεξουαλική κακοποίηση των δύο ανήλικων παιδιών εν αντιθέσει με τα όσα υποστήριξε ο δράστης και η οικογένειά του….

Ωστόσο εκκρεμεί η εξέταση των παιδιών από ιατροδικαστή στην Αθήνα, η οποία αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στο να αποκαλυφθούν οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης. Στο στόχαστρο των αρχών πάντως έχει μπει και η κινητή και ακίνητη περιουσία του 70χρονου.

Παράλληλα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες τόσο του Δήμου όσο και παλαιότερα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης δεν είχαν λάβει ποτέ καμία καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση παρά μόνο για άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας. Τα παιδιά, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Φιλοξενούνται προς το παρόν από τη θεία και τη νονά της 10χρονης, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες προκειμένου να αναληφθεί η επιμέλεια τους και να εξασφαλιστεί η συνέχεια της ζωής τους με ασφάλεια. Μάλιστα, μέχρι την περασμένη Παρασκευή δεν γνώριζαν για τη δολοφονία του πατέρα τους από τον ετεροθαλή αδελφό τους.

Πηγή: Real News

shares