Αλλάζει η ώρα τα χαράματα, ίσως για τελευταία φορά! | okoursaros

Αλλάζει η ώρα τα χαράματα, ίσως για τελευταία φορά!

Μοιράσου το άρθρο:

Τα ξημερώματα γυρίζουμε το ρολόι μια ώρα μπροστά για να μπούμε στη θερινή ζώνη

Μην ξεχαστείτε τα χαράματα! Γιατί ίσως γυρίσετε το ρολόι σας για τελευταία φορά…

Τα ξημερώματα της Κυριακής, 25 Μαρτίου, στις 03:00, θα γυρίσουμε το ρολόι μας μία ώρα μπροστά, δηλαδή η ώρα θα δείχνει 04:00, ώστε να μπούμε στην θερινή ζώνη ώρας.

Και ίσως είναι η τελευταία φορά που θα το κάνουμε αυτό!

Προς κατάργηση η θερινή ώρα

Ένα από τα ανοικτά debates στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή τη στιγμή είναι η θερινή ώρα και η πιθανότερη από ποτέ κατάργησή της.

Πριν από σχεδόν ένα μήνα τέθηκε επίσημα στο «τραπέζι» του Ευρωκοινοβουλίου η κατάργηση της θερινής ζώνης ώρας και μάλιστα οι Ευρωβουλευτές ψήφισαν την κατάργησή της αφού τη θεωρούν άχρηστη (το λιγότερο). Ωστόσο αυτή που θα υπογράψει την θανατική καταδίκη της θερινής ώρας είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η οποία ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα… εκτελέσει ή θα δώσει χάρη στην καλοκαιρινή ώρα.

Ποιοι θέλουν να βάλουν την θερινή ώρα στο… χρονοντούλαπο;

Η θερινή ώρα έχει αμφισβητηθεί από την εφαρμογή της. Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι τους λείπει ο ύπνος της μιας ώρας. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ταμείου ασφάλισης υγείας του DAK, σχεδόν τα τρία τέταρτα των Γερμανών ζητούν να καταργηθεί η αλλαγή της ώρας.

Η αλλαγή της ώρας εισήχθη για πρώτη φορά στη Γερμανία κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μεταξύ των δύο παγκόσμιων πολέμων και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η αλλαγή καταργήθηκε. Μόνο το 1980 εισήχθη εκ νέου με στόχο την καλύτερη χρήση του φωτός της ημέρας. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι αμφιλεγόμενο.

Δεν συμμετέχουν όλες οι χώρες στην αλλαγή της ώρας. Η Ρωσία, για παράδειγμα, δεν αλλάζει την ώρα το καλοκαίρι καθώς η χώρα έχει έντεκα διαφορετικές ζώνες ώρας. Από την άλλη πλευρά , η τεχνητά εισαγόμενη καλοκαιρινή περίοδος ήταν τόσο ελκυστική για την Τουρκία που πέρυσι αποφάσισε να διατηρήσει και τον χειμώνα τη θερινή ώρα.

shares