Απίστευτο περιστατικό στο Δρομοκαΐτειο: Οροθετική ασθενής δάγκωσε νοσηλευτή | okoursaros

Απίστευτο περιστατικό στο Δρομοκαΐτειο: Οροθετική ασθενής δάγκωσε νοσηλευτή

Μοιράσου το άρθρο:

Έχει διαγνωστεί με ηπατίτιδα C και με τον ιό HIV – Επιτέθηκε στους νοσηλευτές που προσπαθούσαν να τη σταθεροποιήσουν και δάγκωσε τον έναν εξ αυτών

Παρουσιάζοντας ένα ακραίο, σοκαριστικό αλλά και εξίσου θλιβερό γεγονός, όπου μια οροθετική, τοξικομανής ασθενής δάγκωσε νοσηλευτή, η ΠΟΕΔΗΝ εφιστά την προσοχή για τις επικίνδυνες συνθήκες  εργασίας που επικρατούν σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, το δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρει:

«Οροθετική ασθενής, τοξικομανής, έντονα διεγερτική, δάγκωσε Νοσηλευτή με αίματα στο στόμα, ο οποίος κινδυνεύει να προσβληθεί από τον ιό HIV. Άκρως επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.

Σας κοινοποιούμε Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ» που αναδεικνύει τις άκρως επικίνδυνες συνθήκες εργασίας λόγω της τραγικής υποστελέχωσης.
Καθημερινό είναι το φαινόμενο βίαιων επιθέσεων ασθενών κατά του προσωπικού, καθώς επίσης και σε άλλους ασθενείς. Λόγω κατάρρευσης του κράτους πρόνοιας στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία πολλαπλασιάζονται οι ασθενείς με έντονη διεγερτική και παραβατική συμπεριφορά, χρήστες τοξικών ουσιών οι οποίοι λόγω της ψυχικής κατάστασης προβαίνουν σε πράξεις βίας.
Τελευταίο θύμα Νοσηλευτής στο Δρομοκαϊτειο ο οποίος δέχτηκε επίθεση από οροθετική νοσηλευόμενη έντονα διεγερτική η οποία τον δάγκωσε με αποτέλεσμα να διατρέχει τεράστιο κίνδυνο να προσβληθεί από τον ιό HIV.
Ο εργαζόμενος είναι ανήσυχος και ακολουθεί ήδη προβλεπόμενη προληπτική αγωγή».

shares