Αυτός θέλει να αγοράσει τον Παναθηναϊκό | okoursaros

Αυτός θέλει να αγοράσει τον Παναθηναϊκό

Μοιράσου το άρθρο:

Πρόταση συνολικού ύψους 40,5 εκατ. ευρώ από το «Pan Asia Investements» fund με έδρα την Ελβετία έχει στα χέρια του ο Γιάννης Αλαφούζος, όπως αποκάλυψε το sport24.

O Παϊρόι Πιεμπονγκσάντ o 63χρονος Ταϊλανδός επιχειρηματίας, ηγείται του fund με έδρα την Ελβετία (Pan Asia Investements) που θέλει να δώσει λύση στο οικονομικό αδιέξοδο στο τριφύλλι, είναι γόνος ισχυρής οικογένειας στη χώρα, από νωρίς ενεπλάκη με τις επιχειρήσεις και σταδιακά επεκτάθηκε στο εξωτερικό.

Το πτυχίο του γράφει μηχανολόγος μηχανικός και ασχολήθηκε με τον κατασκευαστικό τομέα, με αποτέλεσμα ν’ αποκτήσει διασυνδέσεις στη Μέση Ανατολή (Σαουδική Αραβία, κλπ).

Η ισχύς του τον έφερε μέχρι και στο πρωθυπουργικό γραφείο, έχοντας ρόλο συμβούλου στο πλευρό του περιβόητου Τακσίν Σιναβάτρα, μέχρι και με τον Μπιλ Κλίντον έχει συναντηθεί, προτού εμπλακεί στον αθλητισμό διατελώντας αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Υπεύθυνος της Εθνικής ομάδας.

Αναλυτικά η προσφορά

Η προσφορά που κατατέθηκε πριν από λίγες μέρες στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ήταν η εξής: 13 εκατ. Ευρώ για τις εφετινές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού, 7,5 εκατομμύρια ευρώ για το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί και το σημαντικότερο: 20 εκατ. Ευρώ για την επόμενη σεζόν. Επιπρόσθετα, βάσει της προσφοράς του fund, «χαρίζεται» το ποσό των 7 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο «δεσμευμένο» τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΠΑΕ.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ σκέφτηκε σοβαρά την πρόταση που του έγινε πριν από λίγες μέρες και – τουλάχιστον σε πρώτη φάση – δεν την έχει δεχθεί. Δεν την έχει απορρίψει οριστικά, αλλά προς το παρόν ζητά επιπλέον 13 εκατομμύρια ευρώ!

Επειδή, ωστόσο, σε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις όλα είναι ανοιχτά, θα πρέπει να κρατήσουμε μικρό καλάθι για το τι μπορεί να συμβεί τις επόμενες μέρες, δεδομένου ότι η κατάσταση είναι αφόρητα πιεστική στον Παναθηναϊκό και ο ίδιος βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Το fund που υπέβαλε την πρόταση στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι το Pan Asia Investements και έχει έδρα την Ελβετία.

shares