Η BMW δοκιμάζει μοτοσυκλέτα που κινείται μόνη της, χωρίς αναβάτη [βιντεο] | okoursaros

Η BMW δοκιμάζει μοτοσυκλέτα που κινείται μόνη της, χωρίς αναβάτη [βιντεο]

Μοιράσου το άρθρο:

Δείτε το βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί μια R1200GS Adventure

Η αυτόνομη οδήγηση αποτελεί θεμελιώδες κομμάτι στο παζλ της αυτοκίνησης του μέλλοντος. Ισχύει όμως το ίδιο και για τον χώρο της μοτοσυκλέτας;

Η BMW Motorrad δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί μια R1200GS Adventure που κινείται μόνη της, χωρίς αναβάτη, σε μια πίστα!

Η μοτοσυκλέτα και τα συστήματα που φέρει έχουν εξελιχθεί από τον μηχανικό Στέφαν Χανς και την ομάδα του και μπορεί να επιταχύνει, να στρίβει και να επιβραδύνει μόνη της μέχρι την πλήρη ακινητοποίησή της. Παράλληλα είναι εφοδιασμένη με όλα τα απαραίτητα συστήματα που της δίνουν τη δυνατότητα να επικοινωνεί με άλλα οχήματα (V2V).

Η εταιρεία αναφέρει πως το συγκεκριμένο project «τρέχει» εδώ και δύο χρόνια και έχει ως βασικό στόχο την εξέλιξη προηγμένων συστημάτων υποστήριξης αναβάτη (όπως τα ADAS που εφαρμόζονται στα σύγχρονα αυτοκίνητα δηλαδή) τα οποία θα μπορούν να επεμβαίνουν σε περιπτώσεις που ο οδηγός είναι αφηρημένος ή δεν μπορεί να αντιδράσει σε κάποια επικίνδυνη κατάσταση που συναντά στο δρόμο του. Δείτε το αν μη τι άλλο εντυπωσιακό βίντεο που δημοσίευσε στις 11 Σεπτεμβρίου η BMW Motorrad και που τιτλοφορείται: «ConnectedRide: Safety is everyone’s business».

shares