Ικανοποίηση για την τρίμηνη παράταση κατάθεσης δικαιολογητικών για τα «κόκκινα» δάνεια | okoursaros

Ικανοποίηση για την τρίμηνη παράταση κατάθεσης δικαιολογητικών για τα «κόκκινα» δάνεια

Μοιράσου το άρθρο:

[ecp code=”adsensediafora”]

Ανακοίνωση του ΚΕΠΚΑ για την παράταση

Τρίμηνη παράταση, μέχρι τις 4 Μαΐου, έλαβε η προθεσμία κατάθεσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τα κόκκινα δάνεια, όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αποδοχή από την κυβέρνηση του αιτήματός του για περαιτέρω χρονική πίστωση στους δανειολήπτες.

Όσοι είχαν καταθέσει αίτηση στα Ειρηνοδικεία της χώρας μέχρι και τις 14.08.2015, για την υπαγωγή τους στον νόμο περί Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων, υποχρεούνταν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία της εκκρεμούς αίτησής τους το αργότερο έως τις 19 Φεβρουαρίου. Το ΚΕΠΚΑ υποστηρίζει ότι είχε γίνει δέκτης παραπόνων ότι οι τράπεζες καθυστερούσαν υπερβολικά τη χορήγηση των προβλεπόμενων βεβαιώσεων οφειλών, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί δανειολήπτες να κινδυνεύουν να μην προλάβουν να επικαιροποιήσουν εγκαίρως τα στοιχεία των αιτήσεων τους, γεγονός που θα είχε δυσμενέστατες, για αυτούς, συνέπειες, αφού θα θεωρείτο ότι παραβαίνουν το καθήκον αληθείας.

Ήταν δε βέβαιο πως ο φόρτος εργασίας, που θα αντιμετώπιζαν τα Ειρηνοδικεία, όσο πλησίαζε ο χρόνος λήξης της προθεσμίας, θα είναι τόσο μεγάλος, που θα ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να γίνει αξιοπρεπής διαχείριση όλων αυτών των επικαιροποιήσεων, σημειώνει το ΚΕΠΚΑ και προσθέτει ότι η κατάσταση αυτή επιτεινόταν και γινόταν ακόμη δυσκολότερη, δεδομένου ότι οι δικηγόροι απείχαν από τα καθήκοντά τους, με αποτέλεσμα να μη γίνονται επικαιροποιήσεις και για το λόγο αυτό.

[ecp code=”EXCEL1200444″]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

shares