Ορατός στον ουρανό σήμερα, Δευτέρα, ο κομήτης 21P/Giacobini-Zinner | okoursaros

Ορατός στον ουρανό σήμερα, Δευτέρα, ο κομήτης 21P/Giacobini-Zinner

Μοιράσου το άρθρο:

Ορατός με κιάλια και μικρά τηλεσκόπια θα είναι σήμερα, Δευτέρα, ο κομήτης 21P / Giacobini-Zinner που θα περάσει σε απόσταση 58,5 εκ. χιλιόμετρα από την Γη κατά την τροχιά του γύρω από τον Ήλιο

Ο κομήτης, ο οποίος πήρε το όνομά του από τον Γάλλο αστρονόμο Μισέλ Γιακοβινί του Αστεροσκοπείου της Νίκαιας και τον Γερμανό αστρονόμο Ερνστ Τζίνερ του Αστεροσκοπείου του Μπάμπεργκ στις αρχές του 20ου αιώνα, θα είναι ορατός τόσο από το Βόρειο όσο και από το Νότιο Ημισφαίριο.

Προς το τέλος του μήνα, ο κομήτης που έχει πράσινη απόχρωση θα ταξιδεύει μέσα από τον αστερισμό του Μονόκερου προς το φωτεινό αστέρι του Σείριου. Αρκετοί χρησιμοποιούν εφαρμογές στο κινητό τους, όπως το SkySafari, για να εμφανίσουν την διαδρομή ενός κομήτη, όπως του 21P/Giacobini-Zinner στον ουρανό.

Ο κομήτης 21P / Giacobini-Zinner δεν είναι ο μοναδικός που θα περάσει κοντά από την Γη. Oι αστρονόμοι αναμένουν ένα ακόμη πιο φωτεινό κομήτη, τον 41P/Wirtanen, να περάσει από κοντά μας. Ο τελευταίος αναμένεται να είναι πιο ορατός στις 16 Δεκεμβρίου.

Πηγή: space.com

shares