Σε εξέλιξη η ΕΔΕ για τους δύο στρατιωτικούς - Η ΕΔΕ και το στρατοδικείο | okoursaros

Σε εξέλιξη η ΕΔΕ για τους δύο στρατιωτικούς – Η ΕΔΕ και το στρατοδικείο

Μοιράσου το άρθρο:

Η ώρα των ευθυνών για την αιχμαλωσία των στρατιωτικών στον Έβρο!

Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με την Έλλη Στάη, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που είχαν συλληφθεί από τους Τούρκους στον Έβρο θα περάσουν από στρατοδικείο. Κι αυτό μπορεί να αφορά και ανωτερούς τους αξιωματικούς. Η ώρα της απόδοσης ευθυνών έχει φθάσει.

Σύμφωνα με το Militaire.gr, το ΓΕΣ είχε επιχειρήσει να κλείσει το θέμα της ΕΔΕ “αναίμακτα”. Το πρώτο πόρισμα που κατέθεσε στο ΓΕΕΘΑ κρίθηκε απαράδεκτο και η επιστράφηκε μαζί με ένα ερωτηματολόγιο 14 σελίδων! Τα ερωτήματα απαντήθηκαν όπως φαίνεται και είναι πάρα πολύ πιθανό στο στρατοδικείο να οδηγηθούν και ανώτεροι αξιωματικοί. Πολύ απλά γιατί η αιχμαλωσία των δύο δεν προέκυψε μόνο από λάθη των δύο στρατιωτικών.

Το θετικό , ανεξάρτητα αν θα παραπεμφθούν σε δίκη ή όχι , είναι πως από τη διαδικασία της έρευνας προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για τις ελλείψεις και τα λάθη. Τα συμπεράσματα που προέκυψαν νομίζουμε ότι θα προκαλέσουν σύντομα ανακατατάξεις και στο ΓΕΣ.

Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τα περί παραπομπής στο στρατοδικείο

Το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε ανακοίνωση για την είδηση που μετέδωσε το OPEN, για την παραπομπή στο στρατοδικείο των δύο στρατιωτικών που είχαν αιχμαλωτιστεί στον Έβρο, στην οποία αναφέρει:

“Γνωρίζεται ότι η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που αφορά στο περιστατικό μετά δύο (2) στελέχη του ΣΞ στην περιοχή του Έβρου, ευρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί. Επιπρόσθετα γνωρίζεται ότι ουδείς έχει παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο”.

shares