Ταϊλάνδη: Κορυφώνεται η αγωνία για τα 12 εγκλωβισμένα παιδιά | okoursaros

Ταϊλάνδη: Κορυφώνεται η αγωνία για τα 12 εγκλωβισμένα παιδιά

Μοιράσου το άρθρο:

Συνεχίζονται για 9η ημέρα οι έρευνες

Πέρασμα ώστε να φτάσουν οι δύτες στο εσωτερικό της σπηλιάς Tham Luang, όπου χάθηκαν πριν από εννέα ημέρες τα ίχνη 12 παιδιών και του προπονητή τους, επιχειρούν να ανοίξουν οι αρχές στην Ταϊλάνδη.

Τα αγόρια, ηλικίας από 6 έως 11 ετών, και ο 25χρονος προπονητής τους, χάθηκαν στις 23 Ιουνίου, όταν μπήκαν στο σπήλαιο για να το εξερευνήσουν. Εκτός από προσωπικά τους αντικείμενα στην είσοδο της σπηλιάς και αποτυπώματα των χεριών τους στα τοιχώματά της, δεν έχει βρεθεί έκτοτε κανένα ίχνος τους.

Στις έρευνες συμμετέχουν δύτες του Ναυτικού της Ταϊλάνδης αλλά και διασωστικές ομάδες από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ιαπωνία και άλλες χώρες.

Η είσοδος της σπηλιάς μπλοκαρίστηκε από την άνοδο της στάθμης των υδάτων, λόγω των καταρρακτωδών βροχών, αλλά οι αρχές ελπίζουν πως τα παιδιά κατάφεραν να φτάσουν σε ένα «ύψωμα», μέσα στο σπήλαιο.

Όμως έπειτα από εννέα ημέρες μειώνονται οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανά τα παιδιά.

Το 2014 στη Γερμανία ένας άνδρας διασώθηκε αφού έμεινε επί 11 ημέρες εγκλωβισμένος σε μια σπηλιά.
Το 2012 στο Περού μεταλλωρύχοι διασώθηκαν έπειτα από επτά ημέρες κάτω από τη Γη, ενώ το 2010 στη Χιλή έπειτα από 17 ημέρες.

Όμως στην περίπτωση της Ταϊλάνδης το ζήτημα είναι ότι η σπηλιά πλημμυρίζει και περιορίζονται οι θύλακες οξυγόνου, κάτι που εμποδίζει και τις έρευνες του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

shares