Τουλάχιστον 31 νεκροί στην Νιγηρία από επίθεση μικρών κοριτσιών καμικάζι | okoursaros

Τουλάχιστον 31 νεκροί στην Νιγηρία από επίθεση μικρών κοριτσιών καμικάζι

Μοιράσου το άρθρο:

Τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ φέρονται να χρησιμοποίησαν μικρά κορίτσια για τη διάπραξη δύο επιθέσεων που είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 31 άνθρωποι.

Τα έξι κορίτσια χρησιμοποιήθηκαν ως βομβίστριες-καμικάζι και οι σοροί τους εντοπίστηκαν από τα σωστικά συνεργεία που πήγαν στο σημείο μετά τις επιθέσεις. Τα κορίτσια «ήταν επτά ως δέκα ετών», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στις δύο επιθέσεις των βομβιστριών-καμικάζι στη Νταμπόα, στην Πολιτεία Μπόρνο, σκοτώθηκαν 31 άνθρωποι και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Οι επιθέσεις είχαν στόχο ανθρώπους που επέστρεφαν από τις γιορτές για το Έιντ αλ Φιτρ, το τέλος του Ραμαζανιού.
Αμέσως μετά τη διπλή επίθεση των βομβιστριών-καμικάζι, οι τζιχαντιστές στοχοθέτησαν τα πλήθη που συγκεντρώθηκαν με οπλοβομβίδες.

Οι μικρές βομβίστριες-καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένες στις συνοικίες Σαουάρι και Αμπατσάρι στη Νταμπόα.

Τα τελευταία εννιά χρόνια, η εξέγερση των τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 20.000 ανθρώπους κι εξαπλώθηκε από τη βορειοανατολική Νιγηρία μέχρι τον Νίγηρα, το Τσαντ και το Καμερούν, προκαλώντας τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Τουλάχιστον 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί μόνο στη Νιγηρία εξαιτίας της δράσης της οργάνωσης.

shares